Gjøl Børnehave er normeret til ca. 45 børn, som er fordelt på tre stuer. De yngste børn i børnehaven hedder Muslingerne, mellemgruppen hedder Søstjernerne og de ældste hedder Krabberne. Overgangen mellem grupperne sker som udgangspunkt i april måned hvert år, når Krabberne bliver førskolegruppe (Krummerne). Størrelsen af grupperne varierer efter årgangen, men som udgangspunkt er man mellem 8 – 16 børn på hver stue.
Vi er et lille hus og har nogle unikke muligheder for at skabe den trygge overgang og sammenhæng i børnenes liv i institution. Vi er ikke så mange voksne, og børnene får dermed kendskab til alle og modsat. Som organiseringen er for nuværende, så har vil man have en gennemgående voksen fra man starter i børnehaven til man bliver ældstegruppe.
Med denne opdeling har vi mulighed for at arbejde målrettet med gruppen ud fra dens hovedsagelige forsætning, nemlig alder. Vi prioriterer fra barnets start i institutionen at skabe nogle trygge, omsorgsfulde og rolige rammer for barnet og gruppen, således barnet og gruppen bliver kendt med huset og dets nye kammerater. Vi øver os i at udforske, lege og indgå i den daglige struktur i en børnehave med trygge, nærværende voksne. I mellemgruppen øger vi nysgerrigheden, deltagelsen i fællesskabet osv., hvor vi i ældstegruppen har nogle andre forventninger til barnet, f.eks. ift. dets selvstændighed, evnen til at kunne hjælpe et mindre barn osv. – alt sammen ud af det enkelte barns forsætninger og formåen.
Vi er i børnehaven optaget af at skabe læringsmiljøer, som indbyder til leg og læring med udgangspunkt i den børnegruppe vi aktuelt har. Vores læringsmiljøer er både de som danner rammen for leg, men også de læringsmiljøer der er i forbindelse med vores hverdagsrutiner såsom bleskift, garderobe og måltider.
Derudover har kontinuerligt fokus på at styrke børnefællesskabet, hvilket vi f.eks. bliver understøttet af gennem anvendelsen af materialet ”Fri for Mobberi”.
Børnehavens struktur:
Vi åbner kl. 6.20 sammen i vuggestuens lokaler sammen med Fritteren, hvor vi fælles spiser morgenmad.
Kl. 7.00 går vi i børnehavens lokaler, hvor vi har aktiviteter på stuen frem til kl. 8.30, hvor vi begynder at gøre klar til vores formiddagsmad, som vi spiser mellem kl. 8.45 – 9.15. Herefter har vi igen forskellige aktiviteter både inde og ude. Vi bruger desuden gerne og flittigt vores nærmiljø – både ved skov og fjord. Nogle dage laver vi aktiviteter på tværs af stuerne og andre dage er vi fordelt på vores egne stuer. Vi benytter os gerne af små fordybelsesgrupper, hvor der skrues op for nærværet, koncentrationen og samspillet.
Omkring kl. 11.00 er vi igen på stuen, hvor vi så småt gør klar til at spise middagsmad – nogle stuer holder samling, andre har afslapning hvor nogen er hjælpere ift. det forestående måltid.
Over middag er vi som oftest på legepladsen, så der er ro til dem som har brug for en middagslur.
Omkring kl. 13.30 finder vi igen madpakkerne frem og spiser vores eftermiddagsmad. Når vejret tillader det, ynder vi gerne at spise den ude.
Pr. 1/8-25 er der tilvalgt frokostordning i børnehaven og vi glæder os meget til at kunne facilitere et pædagogisk måltid, hvor der er fokus på sund kost, madglæde og madmod.
Vi er meget bevidste om den opgave vi har omkring at ”nutiden skaber børn der skal lykkes i fremtiden” og derfor arbejder systematisk ud fra vores børnesyn omkring alle børns udvikling, trivsel, dannelse og læring.
Såfremt du ønsker at skrive dit barn op i vores børnehave, skal de ske på kommunens pladsanvisning, som du finder her